"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 29/03/24, 4:38 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Април » 7 » Затвор и голяма глоба за насилници на животни
2:35 PM
Затвор и голяма глоба за насилници на животни
Готови са промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи насилието над животни.

Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов по PRO.BG, предаде БГНЕС. При проява на особена жестокост, водеща до смърт или трайни увреждания на животното, наказанието, което се предвижда е затвор от една до три години и глоба от 5 хиляди до 15 хиляди лева.

При рецидив или ако деянието се извършва пред малки деца или вреди на трети лица, наказанието се увеличава – от 1 до 5 години затвор и глоба от 10 хиляди до 30 хиляди лева, обясни министър Найденов.


"Надяваме се да можем да съберем необходимото мнозинство в Народното събрание и да приемем тези текстове”, допълни земеделският министър Мирослав Найденов.


Проблемът с насилието над животни стана още по актуален, след като миналата седмица стопанин откри, че кучето Мима за което се е грижил, е с отрязани крака. Окървавеното животно било в шок, прехапало езика си от болка. Пряка опасност за живота на Мима няма, защото навреме е заведена на ветеринар, но тя не може да се изправи и е принудена е да лежи само по гръб. Преди време пък в Русе разярена жена изхвърли кучето на съседа си от 15-тия етаж.


Източник
Прегледи: 539 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz