"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Вторник, 23/04/24, 9:37 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Май » 7 » Възстановяването на кученцето Надежда
9:17 PM
Възстановяването на кученцето Надежда

Надежда е кученце от Разград на около 1-годишна възраст, прегазено от лек автомобил в началото на месец март 2010 г. Истински късмет е, че животното оцелява след инцидента и само се бори за живота си близо два месеца.

Известно време след злополучният инцидент, в който Надежда частично е парализирана, жена от Разград я подслонява, но след негодуване от страна на съседи четириногото отново се озовава на улицата. След сигнал на Цоньо Цонев в групата във Фейсбук – „Затвор за копелето отрязало краката на кучето от Дряново”, беше организирана спасителна акция за Надежда. На 19 април тя беше намерена и транспортирана до Шумен, където я поверихме на грижите на сдружение "Германо-българска помощ за животните"-Шумен. Д-р Данков прие кученцето в ужасно състояние- частична пареза на задните крачета и разрушаване на меките тъкани. От тогава до сега продължава ежедневното лечение на Надежда-медикаменозно и с нивалинова терапия. Все още не може да се каже колко време ще продължи лечението, но рецептата за бъдещето на Надежда е една-намиране на добри стопани и дом.

Надежда не можеше да бъде изпратена в приют за бездомни кучета в Разград, тъй като няма подобаващ такъв.

Надежда не можеше да бъде прибрана от някой желаещ, защото се нуждаеше от специални грижи и ежедневно лечение, под ръководството на ветеринари.

На 6- ти май посетих приюта за да получа информация за състояние на Надежда и нейното лечение. Не съм виждала толкова мило изражение след такова страдание! Видях го не само в очите на Надежда, но и в очите на всички останали пострадали животни, които се намират на лечение там. Някои от тях са в по-тежко състояние, но за всички се полагат изключителни грижи от екипа на д-р Данков. Всички животни гледаха с признателен поглед, който може да те научи на човещина! Това не е просто приют и кастрационен център- това е школа за хуманност! Място, където се дава шанс за всяко животно-болно, малтретирано или набедено за „агресивно”!

Отидох да посетя Надежда, а получих надежда за себе си, защото видях едно специално място, където се спасява живот!

На Гергьовден, когато много хора празнуваха след жертвоприношение на животни, аз видях други хора, които помагат на животни!

Автор: Десислава Маркова









Прегледи: 621 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz