"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Четвъртък, 28/03/24, 11:11 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2009 » Август » 17 » Ранено делфинче на плажа в Приморско. Никой не му помага
3:45 PM
Ранено делфинче на плажа в Приморско. Никой не му помага

Малко делфинче излезе в плитчините на плажа в Приморско. Сигналът бе подаден от граждани, които го забелязали почти на брега.То е ранено и не може да се върне в морето. Спасителите са се опитали да го заведат навътре, но се оказало, че бебето не може да се пребори с прибоя.

За съжаление, Гражданска защита, РИОСВ, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, община Приморско, както и еколози са отказали да помогнат под различни предлози.

След намесата на говорителя на полицията в Бургас Цеци Рандева, със случая се зае лично началникът на Гранична полиция комисар Ваньо Иванов и изпрати катер да помогне.

Според биолога на делфинариума във Варна Цецо Станев, ако делфин е с дължина под 1,2 метра, той е малък и майка му вероятно е умряла или го е изоставила.Ако е по-голям, той е възрастен и няма да може да бъде спасен.

Станев препоръча делфинът да бъде изведен навътре в морето и да бъде оставен там, защото няма възможност той да бъде прибран в делфинариума. Най-големият проблем в случая обаче са хората. Според Станев присъствието на много хора може да предизвика шок у животното, който неминуемо ще доведе до смъртта му.                             

По последни данни на плажа в Приморско, където е намерено бедстващото делфинче, е настанал скандал, съобщи БГНЕС. Собственици на джетове, които влачат атракционни банани и други съоръжения, също са се опитали да качат делфина на надуваемо канапе и да го изведат в морето.

Гражданин, който случайно присъствал, се намесил да обясни, че това не бива да се прави и бил нападнат с юмруци.

Човекът бил пребит пред двете му малки деца, само защото е искал да помогне, когато всички институции отказват това.

Източник : dnes.bg
Прегледи: 553 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz