"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Понеделник, 19/08/19, 3:51 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Април » 27 » Пенчо Рашков днес внесе 600 подписа
12:30 PM
Пенчо Рашков днес внесе 600 подписа
Първата подписка за инкриминиране на жестокостта към животни ще бъде внесена днес в Министерски съвет. Инициатор е Пенчо Рашков, който сигнализира България и света за кучето с отрязани крака Мима.

Под искането за промени за инкриминиране в Наказателния кодекс и създаването на Зоополиция са се подписали близо 600 души.
Идеята намери последователи по цял свят.

Във Фейсбук беше създадена страница "Затвор за... отрязало краката на кучето от Дряново", която в момента наброява 250 000 души. Български граждани се обединиха в различни групи в социалната мрежа, като "Заедно срещу насилието над животни"; "Да създадем Зоополиция в България!"; "ЗАТВОР за този, който осакати кучето в Дряново" и Закон за такива деяния!".

Последваха протести и митинги в подкрепа на инкриминирането на жестоки деяния над животни в цялата страна.

Източник
Прегледи: 406 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2019 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz