"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 19/04/24, 3:53 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Май » 13 » Некролог на куче стряска пловдивчани
5:55 PM
Некролог на куче стряска пловдивчани
Некролог на куче разлепен на много места из града, стряска пловдивчани. В жалейките обикновено се споменават само хубави неща за покойника. Тази за четирикракия Мечо, обаче откровено шокира: „Душен с найлоново въже, бит с дъска, метална тръба и накрая убит с брадва ни напусна МЕЧО”, гласи текстът. Вместо жалеещите роднини се е подписала фондация „Четири лапи”.
Хари НИГОХОСЯН
сн: автора


„Случаят с Мечо се разигра в София, обясни за „Рlovdivmedia” председателят на фондацията Явор Гечев.
– С разлепването на некролозите искаме да покажем на хората, че насилието над животните не приключва с драмата на Мима. Всичко написано за Мечо е истина. Той е бил дворно куче и е убит от своя стопанин.”
Срещу него не е предприето нищо. Доброволците на „Четири лапи” ще продължат да лепят по улиците на Пловдив подобни некролози. „Надяваме се хората да бъдат потресени, защото подобни случаи са ежедневие”, обясни Явор Гечев.



Източник

Прегледи: 1177 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz