"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Четвъртък, 25/04/24, 7:08 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Април » 22 » Надежда за Надежда - куче от Разград,блъснато от кола
12:18 PM
Надежда за Надежда - куче от Разград,блъснато от кола
Надежда е едно разградско куче, страдащо и борещо се за живота си в продължение на близо два месеца.
Виновни за нейното страдание са именно хората и тяхното бездушие. Хората, които са я подминавали всеки ден-без очи да я видят и сърце да й помогнат.
Надежда е била блъсната от кола в началото на месец март, не може още да се каже дали тя е осакатена завинаги и ще остане инвалид, но със сигурност не може да си движи задните два крака. Дни наред животинчето се е влачело, за да оцелее и намери храна. От това мъчение и начин на придвижване задните му крачета са в рани-рани до кокъл.
Надежда е обикаляла междублоковите пространства на жк "Орел" в града и е срещала всекидневно десетки безразлични хора. Никой не се е претекъл на помощ, не се е опитал да я прибере или заведе на лекар, никой не се е опитал да осъществи контакт с организация, която да й помогне. До онзи ден, когато на страницата за Мими във Фейсбук не се появи Цоньо Цонев от Разград, който попита "Към кого да се обърна за помощ?". Единствено Цоньо се оказва загрижен за Надежда и потърсвайки помощ - й даде нова надежда за живот.

След като Цоньо е намерил Надежда, я е предал на Десислава Маркова, която я е закарала в Шумен в приюта на сдружение "Германо-българска помощ за животните".  Там за нея ще бъдат положение необходимите грижи.

Благодарим на Цоньо, Деси и всички, които са се погрижили Надежда да бъде прибрана.
Очакваме информация от д-р Данков от приюта за състоянието на  двете пострадали кученца- от Разград и от Шумен.








Прегледи: 1017 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz