"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 26/04/24, 5:52 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Март » 24 » Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче
2:42 PM
Изверг отсякъл с брадва четирите крака на куче

Куче от Дряново бере душа, след като садист е отрязал и четирите му крака. Пряка опасност за живота на 5-годишната Мима няма, защото навреме е заведена на ветеринар, но животното не може да се изправи. Принудено е да лежи само по гръб. Чуканчетата, останали от пъргавите крака на животното, вече са позараснали, но то още скимти мъчително и гледа ужасено.

За кучето, обикновена улична превъзходна, се грижел бащата на Добромир Дончев от Дряново. Взел го да му пази вилата извън града. Преди време видял, че единият крак на вярната и игрива Мима липсва и помислил, че животното е пострадало, докато обикаля из горите наоколо. Но преди две седмици, когато отишъл да нагледа имота си, стопанинът се натъква на ужасяваща гледка: останалите три крака на кучето били отсечени - вероятно с брадва. Окървавеното животно било в шок, прехапало езика си от болка и ужас.

"Баща ми е толкова потресен, че не иска да говори за случилото се. Но каза, че знае кой го е направил. С този човек имаме стара вражда, но не можем да го докажем, затова ще спестя името му”, казва Добромир, който не може да си представи какво кара хора да проявяват такъв садизъм.

Сигналът до "Труд” за нечовешката постъпка подаде Пенчо Рашков, областен координатор на Национална координационна мрежа "Справедливост за животните”.

"Събираме подписка в Дряново против жестокото отношение към животните и конкретно за този случай. Ще организираме и електронна подписка в интернет, която ще изпратим до премиера, а чрез мрежата и до ресорния еврокомисар”, казва Рашков. Той обясни, че управляващите трябва да променят закона за защита на животните. И хора, причинили страдания или смърт на животно, да влизат в затвора. На Запад при такива деяния се намесва полиция, прокуратурата, съд. А тук на този изверг най-много да му наложат глоба, ако се установи самоличността му, недоволства Рашков.Чрез кампанията той се надява фондации за животни да се заинтересуват от случая.


Източник
Прегледи: 572 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz