"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Събота, 25/05/24, 4:05 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Уважаеми дами и господа,


На 24 април 2009 год., от 22,30 ч. в ефира на БТВ беше излъчено състезанието „Бягство към победата", което е поредица и част от „Шоуто на Слави". Надпреварвайки се помежду си по време на играта, участниците трябва да издържат на различни психически и физически изпитания. Възмутени сме от факта, че това е свързано с извършване на убийства на животни. Показаха се изключително жестоки сцени с обезглавяване на кокошки, гърчене и агония на животните в казан с гореща вода. В близък план се показва демонстративното им изкормване, сцени изпълнени с кръв и насилие.

Извършеното в предаването представлява жестоко и нехуманно отношение към животните по смисъла на Закона за защита на животните предвид разпоредбите на чл. 6, 7 и 10. Клане и умъртвяване на животни се допуска само по начин и в случаите, посочени в Закона за ветеринарномедицинската дейност – Раздел III, чл. 159 и чл. 160.

Смятаме, че предаванията по всички медии (когато имат за цел забавен и развлекателен характер) не трябва да популяризират и подстрекават към насилие по какъвто и да е начин, пряко или косвено. Предаванията на медиите трябва да допринасят за утвърждаване на духовните ценности, а не да насаждат насилието като модел за подражание. В противен случай ще продължаваме да бъдем свидетели на агресия и между хората.

Изразяваме своето възмущение от предаването и настояваме да направите необходимото подобни сцени да не бъдат показвани повече.


Цялото предаване може да бъде видяно от тук:


http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=320&video_id=13930


СНЦ „Грижа и подслон за всеки"

Русе 7000, ул. „Г.С. Раковски" 10А, ет. 2


ПОДКРЕПЕНО ОТ:

Уважаеми дами и господа,

Ние, "Приятели на животните", подкрепяме напълно изразената позиция в текста, който вече сте получили от друго сдружение с нестопанска цел "Грижа и подслон за всеки".
Отнемането на живот с единствената цел - забавление - е проява на лош вкус, но това е най-малкото, което може да се каже. Излъчените кадри представляват  открито неуважение към живота. Иронизирането на участниците, проявили "слабост" беше недостойно. Червената точка не променя посланието - да убиеш и да продължиш напред. Помислете върху това.


С уважение,
СНЦ - Приятели на животните


Уважаеми дами и господа,
СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните" се присъединява и подкрепя  написаното по-долу.
Молим,
бъдете честни към себе си и зрителите и кажете - това ли трябва да забавлява хората!!! 

С почит
д-р Катерина Маркова
от името на СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните"
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz