"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 29/09/23, 11:25 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Шаро беше един от самотниците в общинския изолатор в Русе. Месеци наред кучето лежеше свито на кълбо, затворено в една от вътрешните клетки. Условията бяха следните: никаква слънчева светлина; никакво движение;  гол цимент, пропит с влага; недохранване на животното и липса на каквото и да е внимание. На снимките (ПРЕДИ) може да се види в какво състояние беше Шаро. Пет месеца е стоял в една и съща поза, от което са му се появили рани и дупки на краката, животното едва стъпваше на тях. Ясно се вижда и колко е слаб.

Член на сдружение "Грижа и подслон за всеки" реши да измъкне нещастното животно от Ада, в който се намираше и да го спаси от сигурна смърт. Може да видите снимки след като Шаро беше взет от изолатора. Вече изглежда по много по-различен начин.
След известно време състрадателни хора от Германия, впечатлени от неговата история и тежка съдба, решиха да го осиновят. Шаро замина за Германия със съдействието на сдружение "Германо-българска помощ
за животните" и вече си има любящ дом. Разхожда се на воля и е едно щастливо куче.  Малко по-долу може да видите снимки след като беше осиновен в Германия. Вече се казва Нейтън. Снимките са от юни месец 2009-та година.

Тази история показва как човешкото внимание и обич могат да сторят чудеса и напълно да променят вида на едно животно. На тях - животните не им трябва много. Това, което им е нужно - можем да им го дадем ние хората. Благодарим на всички, които помогнаха на това куче да има добър и спокоен живот !

Шаро в изолатора:Шаро в приемния дом:

Шаро осиновен в Германия:


Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2023 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz