"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Сряда, 24/04/24, 2:38 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2009 » Декември » 30 » В Русе натровиха шест кучета само за два дни
2:56 PM
В Русе натровиха шест кучета само за два дни
Вчера в ОД на МВР - Русе е постъпил сигнал от д-р Маркова, управител на дружеството "Българско-германска помощ за защита на животните", че по данни на собственици на кучета отново е имало случаи на отравяния на животни в Парка на младежта в Русе.

Според информацията за два дни са констатирани 6 случая на натравяне на кучета, три домашни и три бездомни. Ветеринари са успели да спасят три от тях.

Припомняме че, в началото на 2009 година по данни за отравяне на кучета в Русе, в Областната дирекция на МВР бе извършена задълбочена проверка, въз основа на която е образувано следствено дело в отдел "Следствен" към Окръжна прокуратура - Русе. Проведени са множество действия от разследващите, които обаче не са довели до конкретни и окончателни резултати. В същото време е изяснен вида на използваното вещество, касае се за бързо действаща отрова.

От полицията молят за заострено внимание на всички посетители на парковите зони в града да бъдат особено бдителни, когато се разхождат със своите деца или с домашни любимци. При извършените проверки и анализи е било констатирано, че разпръскваното вещество е с розов цвят, поставяно в примамки от месо, колбаси или животинска карантия. При най-малки съмнения, че е погълнато такова вещество незабавно трябва да се търси медицинска помощ. Станете ли свидетели на подобни престъпни действия или ако открити такова вещество е добре по най-бързия начин да сигнализирате полицията и компетентните органи.

Източник

Прегледи: 698 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz