"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Четвъртък, 28/03/24, 5:01 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Юни » 15 » Столичен инспекторат глобява с фалшиви квитанции собствениците на кучета
11:19 AM
Столичен инспекторат глобява с фалшиви квитанции собствениците на кучета
В началото на май Столичен инспекторат съвместно с полицията започна масови проверки из парковете, насочени срещу неизрядните собственици на кучета.

Общинските служители проверяват дали домашните любимци имат издаден ветеринарномедицински паспорт, дали са регистрирани в общината и дали се извеждат на каишка в определените за целта места. За нарушение на общинската наредба се налага глоба в размер на 20 лв., а при повторно нарушение - 200 лв. Както си му е редът, акцията беше подобаващо отразена в медиите, които заедно с инспекторите гонеха нарушителите. Само няколко дни по-късто обаче на имейла на bezdom.info получихме сигнал, че служители на Столичен инспекторат издават фалшиви фишове за глоба на нарушителите.

 В Градската градина срещу Народния театър столичанин е глобен с 10 лв. за нарушаване на чл. 5, ал. 1, т. 5 от
Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община, сиреч за това, че не е почистил след кучето си. Дотук добре, даже похвално. Оказва се обаче, че документът за платена глоба, който нарушителят получава, е ксерокопирана квитанция с печат на инспектората от 2009 г. Самото нарушение е написано на ръка на гърба (виж снимката). Вероятно още десетки столичани са били "изиграни" по този начин от некоректните служители на инспектората, а пари от глоби в общинската хазна надали са постъпили. Вероятно и тази акция на Столична община ще остане поредната бутафория, която нито ще промени нещо, нито ще доведе до някакви приходи. Коментарът, мисля, е излишен.

Снимка: bezdom.info



Източник bezdom.info
Прегледи: 744 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz