"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 29/03/24, 0:04 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2009 » Юни » 30 » Спасено беше пропаднало в шахта малко коте
9:13 PM
Спасено беше пропаднало в шахта малко коте

На 30.06.2009 г в 16 часа , на телефон на сдружение "Грижа и подслон за всеки" се получи сигнал от гражданка за котка в беда. Според сигнала ставаше дума за паднало коте в сервизна шахта на бл. Пеликан, квартал Здравец изток.
Членове на "Грижа и подслон за всеки" се отзоваха на обаждането. Свързахме се и с медицинския екип на сдружение "Германо-българска помощ за животните", като и те дойдаха да окажат помощ. На мястото бяха и граждани от бл. Пеликан.

Членовете на сдружението ни бяха подготвили мрежа за измъкване на животното, но малкото коте се оказа твърде стреснато, тъй като е прекарало 2 дни в шахтата, без храна и вода. Наложи се металните решетки да бъдат прерязани. Гражданите от бл. Пеликан осигуриха нужните технически средства. С общи усилия котето беше извадено, прегледано от екипа на сдружение "Германо-българска помощ за животните" и след като се установи, че е в добро състояние, беше пуснато отново на мястото, където живее. Почерпихме с лакомства и останалите котки, които живеят в квартала.
Благодарим на всички, които присъстваха и помогнаха с каквото могат.






Прегледи: 671 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz