"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Вторник, 16/04/24, 11:34 AM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Април » 10 » Митингът в Русе в подкрепа инкриминацията на жестокостта към животните събра близо 300 човека
2:33 PM
Митингът в Русе в подкрепа инкриминацията на жестокостта към животните събра близо 300 човека
Днес в гр. Русе се проведе протест под формата на митинг, който продължи 1 час.
Целта бе изразяване на обществено негодувание срещу насилието над животните и искане за промяна на Наказателния кодекс, като се предвиди наказателна отговорност за деяния, представляващи особена жестокост към животни.
278 човека се разписаха в Подписката в подкрепа на инкриминацията на жестокостта над животните.

Общият брой на протестиращите достигна 300 души.
На мероприятието присъстваха хора от всякаква възраст, включително и малки деца. Много русенци бяха довели домашните си любимци - кучета, а други  дори носеха и котки.
На митинга бяха и членовете на 4-те неправителствени организации в Русе - "Грижа и подслон за всеки", "Германо-българска помощ за животните", "Приятели на животните" и "Амикус".

Участниците в протеста носеха плакати и тениски с лика на Мима - кученцето с отрязани крака от Дряново, което вече е русенче.
Бяха раздадени и информационни листовки на всички присъстващи.



























Прегледи: 902 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 5.0/2
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz