"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 29/03/24, 1:41 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Април » 30 » И в Румъния протестират в защита на животните
4:42 PM
И в Румъния протестират в защита на животните

Защитници на животни в Румъния протестираха срещу решението на властите да евтаназират бездомните кучета.

Около триста представители на неправителствени
организации се събраха днес пред сградата на префектурата на Букурещ, скандирайки "Долу префекта" и "Не убивайте животните".

Предложенията за промяна в Закона за защита на животните бяха внесени в Камарата на депутатите от префекта Михай Атанасоаей на фона на 11 хил. случаи на нахапани от кучета хора само за миналата година.

Измененията ще засегнат хиляди опашатковци, които скитат безпризорни по улиците на румънската столица. Приспиването ще става, ако в рамките на седем дни никой не пожелае да ги осинови.

Според националиста Корнелиу Вадум Тудор и двама други лидери на партия Велика Румъния, които присъстваха на протеста, тези мерки не отговарят на европейските норми в тази област.

Тудор е подал жалба в съда срещу префекта на Букурещ и призова и останалите защитници на животните да направят същото.

"В това действие няма нищо политическо. Това е една християнска демонстрация за спазване на библейските заръки. Дали убиваш човек или животно, все е убийство.

Няма да позволим да бъде привлечен гневът Божий върху мирния румънски народ", заяви той.

Протестиращите, сред които бяха и редица лица от артистичните среди, подчертаха, че съществуват други закони, които ако бъдат приложени ефективно, могат да решат проблема с уличните кучета.

Те поискаха да продължи стерилизацията на безстопанствените животни. На същото мнение е и председателката на асоциация "Куцу, Куцу" Марчела Лунгу.

От две години парламентът отлага гласуването на нов закон за безстопанствените кучета, котки и коне. Според Лунгу предишният не е успял да намали броя на уличните кучета, въпреки че около 150 хил. животни са били евтаназирани.

Смята се, че из улиците на Букурещ обикалят между 40 и 100 хил.


Източник
Прегледи: 542 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz