"Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"
Махатма Ганди


          Петък, 29/03/24, 1:37 PM         •Ако желаете да коментирате новини,статии и да се включите във форума, регистрирайте се

           
Меню

Търсачка

Архив Новини

Анкета

Начало » 2010 » Май » 10 » Боримечко от улица Боримечка
8:19 PM
Боримечко от улица Боримечка

Боримечко от улица Боримечка

Боримечко е изхвърлена на улицата болонка от Шумен. Преди известно време кученцето е било прегазено от кола и по-късно приютено от хора от улица „Боримечка” в града.

Сигнал на 14-годишно момиче от населеното място отведе екип на СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните" на адрес.

Оказа се, че животното не е лекувано, временните му стопани не са потърсили ветеринарна помощ и не могат дори да се грижат за прехраната му.

Така Боримечко се озовава в грижливите ръце на сдружението в Шумен и получава своето име от улицата, на която е намерен.

Спасителите от СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните" намират Боримечко в безпомощно състояние – кожа и кости, със счупен десен ляв крак и премазан преден десен.

Последва остеосинтеза или иначе казано хирургична интервенция, при която се използват фиксатори-имплантанти за съединяване на костите, което спомага за бързото срастване на счупеното място. Крачето на Боримечко почти е зараснало, а на другия пострадал крайник д-р Милен Данков прави две пластични операции за събиране на меките тъкани. В момента ветеринарите от СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните" изчакват да видят дали ще е необходимо да се направи присаждане на кожа на Боримечко. Предстои раздвижване и осиновяване.

Хубавото е, че Боримечко е почти здрав, за по-малко от месец е наддал няколко килограма, а вече има и кандидат-осиновители за него от Германия.

В името на кученцето, което му дават от СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните"  е заложено да се бори и да оцелее.

Дали ще имат шанс и останалите кучета, като Боримечко в страната? Шанс да попаднат на добри хора и организации, като СНЦ "Германо-Българска Помощ за Животните"?

Деси МАРКОВА

10 май 2010 г.



Прегледи: 686 |Добавено от: Admin | РейтинГ: 0.0/0
Общо коментари: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Copyright "Грижа и подслон за всеки" © 2024 - Използването на снимки и материали от този сайт става с изричното позоваване на източника.
  Hosted by uCoz